KLUBILIIKMELE:
Nimi:
Kood:
Sisene
Otsi:
TOETAJAD:
PARTNERID:
 

Esmakordselt Eestis - Cult of Luna klubis Tapper!

30.12.2009

Esmakordselt jõuab Eestisse post-metali / sludge-doom’i lipulaev Cult Of Luna. Seda juba vähem kui kahe kuu pärast, veebruari viimasel päeval!

Rootsis Umeå väikelinnas juba rohkem kui 10 aastat tagasi asutatud bändi loojaks ja ninameheks on siiani Johannes Persson. Kasvanud välja hardcore punk-bändist Eclipse, oli neil koos laulja Klas Rydbergiga kohe algusest peale oma nägemus muusika uutmoodi loomiseks. Pole ka imestada, sest sealkandis osatakse teistmoodi muusikat teha - on ju Umeå kodulinnaks ka Cult Of Luna’st kümmekond aastat varem alustanud Meshuggah’ile.

Pärast tihedaid proovitegemisi ning oma sound’i otsinguid jõuti kiirelt ka esimeste salvestuste ja plaadilepinguteni. Huvi oli äratatud nii kodumaal (Trust No One), Inglismaal (Rage of Achilles) kui Ameerikas (Hydra Head) ning positiivne vastukaja oli auga välja teenitud. Kõik see tipnes lepinguga kuulsa Earache Records’iga, kelle alt on nüüdseks avaldatud juba neli täispikka albumit ning DVD.

Cult Of Luna sound on nii fännide kui kriitikute poolt enim tembeldatud kui post-metal. Lähimate võrdlustena on toodud bändid Isis, Neurosis ja Jesu, aga ka Pelican ja Callisto ning vokalist Klas Rydbergi sõnul isegi Radiohead. Lood on enamasti pikad ja aeglased, mitmete kordustega ning rasked kitarripartiid vaheldumas helgete orkestraalsete vahepaladega. Vältides salm-refrään-salm struktuuri ning otsides muusikas pigem keerukamaid lahendusi (partiid kolmele kitarrile jne) on ka laulutekstide teemad tõsised - peamiselt mure globaliseerumise ja poliitlise propaganda ohtude pärast, samuti rassism ja militarism. Käsitlemata ei jää ka isiksuse sügavamad sfäärid.

Cult Of Luna pole just ülearu aktiivne live-bänd. Siiski on tuuritatud nii Skandinaavias, Euroopas/UK-s kui ka USA-s. Seoses tiheda stuudiograafikuga 2010. aastal suuri tuuritamise plaane polegi ning suure tõenäosusega ülesastumised veebruari viimasel nädalalõpul Soomes ja Eestis jäävadki nende ainsamateks.

2010. a algupoolel on Cult Of Luna’l ilmumas raamat, mis sisaldab endas ka audio-versiooni ja seda nii rootsi kui inglise keeles. Eviga riket käsitleb viimase albumi Eternal Kingdom temaatikat ning audio-raamatule on bänd loonud ka uusi helitaustu.

Diskograafia:

Eviga Riket - hardback book/audio-book
2010

Fire Was Born DVD
2009 - Earache Records

ETERNAL KINGDOM
2008 - Earache Records

SOMEWHERE ALONG THE HIGHWAY
2006 - Earache Records

COVER 7″ EP (includes covers from Smashing Pumpkins and Unbroken)
2006 - ONE 01

SALVATION
2004 - Earache Records

THE BEYOND
2003 - Earache Records

Cult Of Luna
2001 - Rage of Achilles/2003 - Earache Records.

Cult Of Luna 7″ EP
2001 - Hydra Head Records.

CULT OF LUNA/SWITHBLADE SPLIT 7″
2000 - Trust No One Recordings

CULT OF LUNA:

Klas Rydberg – vocals
Johannes Persson – guitars, vocals
Erik Olofsson – guitars
Fredrik Kihlberg –guitar, vocals
Andreas Johansson – bass guitar
Anders Teglund – keyboards, samples
Thomas Hedlund – drums, percussion
Magnus Líndberg – drums, sound engineering

www.cultofluna.com
www.myspace.com/cultofluna

Kuna Cult Of Luna’le on väga oluline nende kontserdite atmosfäär, siis Tallinnas püüab seda luua eesti tööstusrocki esinumber Pedigree.

PEDIGREE jaoks saab 2010. aasta esimene avalik esinemine olema eriline igas mõttes. Nimelt sekundeerivad nad Cult of Luna’le oma enneolematu semiakustilise kavaga, kus stiilimääratluse märksõnadeks võiks olla post-rock, ambient, drone, trip-hop ja miks mitte ka (neo)folk ja country. Pedigree juhtfiguur Bonne kommenteerib: “Nagu kõik teavad, meeldivad meile väga erinevad muusikastiilid ja teha terve sett Pedigree lugusid hoopis teises võtmes on meile väga värskendavaks väljakutseks. “Skincrawler acoustic“ meie “Skeletal“ singlilt (kuulatav ka myspace.com/pedigree1) annab umbkaudse pildi, milline see kõik olema saab. Esitusele tulevad mitmed lood “Skeletal’i“ albumilt, mida me veel kunagi varem pole laivis esitanud, samuti mõned vanemad lood nn. poolakustilises kastmes ja kindlasti ei puudu ka üllatused. Elektroonilised elemendid meie muusikast ei kao kuhugi ja kindlasti ei tähenda see, et eemalduksime oma kaubamärgiks saanud raskest soundist. Sellise kavaga Pedigree saab olema ja jääb kindlasti väga erakorraliseks“.

Laiendatud koosseisuga Pedigree astub 28. veebruaril 2010 Tapperi lavale kell 20.30.

www.myspace.com/pedigree1

Piletid Cult Of Luna ja Pedigree kontserdile on müügil Piletilevis hinnaga 195.- EEK

http://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/rock_ja_pop/?concert=59509

Piiratud arv fännipileteid hinnaga 150.- EEK müügil vaid klubis Tapper.

Pileti hind enne kontserti kohapeal 250.- EEK.

Uksed avatakse 19.00

29.09.2009 - Kaks Rocki = piljard! (0)
08.07.2009 - STIGMATA on taas Eestis (0)
01.07.2009 - Teeme suve magusaks! (1)
30.06.2009 - Tapperi t-särk (0)
12.05.2009 - Plaadimägi vabas õhus! (0)
 
© 2008-2009 Rockclub Tapper | Pärnu mnt. 158g | 11317 TALLINN | (+372) 654 7518 | info@tapper.ee